Cel mai bun aparat de sudura MIG MAG

 

Cum aleg un aparat de sudura MIG MAG la un pret bun?

 

Procedeul MIG-MAG(Metal Inert Gas sau Metal Active Gas) se intrebuinteaza in lucrari de tinichigerie, si recipienti sub presiune, in constructii metalice si chiar in aplicatiile de garaj, pentru echipament auto. Metodele nu difera extrem intre ele: MIG se recomanda pentru aluminiu, iar MAG pentru otel, motiv pentru care se foloseste acelasi tip de dispozitiv. Pentru amatorii sau meseriasii care cauta sa identifice unde gasesc aparat de sudura MIG MAG la un pret bun, iata cateva sfaturi utile:

aparat-de-sudura

Daca esti profesionist, cel mai indicat e sa optezi pentru un dispozitiv nou. Stim ca cele profesionale se vand ceva mai costisitor, motiv pentru care multi se lasa amagiti de ideea achizitionarii unui aparat de sudura MIG MAG second hand. N-ai de unde sa stii cate ore de functionare are in spate un astfel de dispozitiv, asa ca mai bine mergi la sigur cu un model aflat in garantie. Hotaraste daca vrei invertor sau transformator. Primul e mai economic, mai portabil si ofera stabilitate mai mare arcului electric, insa se poate vinde la pret mai mare. Tranformatorul e mai greoi(voluminos) si consuma relativ mult, insa are o durabilitate mai mare in timp, la utilizari frecvente si costa relativ putin.

Din moment ce, indiferent de tipul gazului folosit ca mediu protector, toate aceste dispozitive sudeaza folosind o torta(pistol) cu sarma pe mijloc(materialul de adaos), alege ofertele care furnizeaza obligatoriu accesoriul, cum o arata pareri despre cele mai bune aparate de sudura MIG MAG. Cauta modele ventilate fortat(fiabilitate), cu protectie la scurtcircuit si suprasarcina si care ofera reglaj in trepte pentru intensitatea curentului electric. Plaja de reglaj se poate extinde peste 180-200A la variantele profesionale si trebuie sa acopere minim 20 – 120A pentru cele hobby.

Cauta un aparat de sudura MIG MAG Telwin, ESAB, Selco, Telmig, Fronius, Deca, Stanley, daca vrei ceva de calitate, acestia fiind printre cei mai respectati producatori. In continuare, consultand oferta online, am ales si noi cateva dispozitive performante de dat ca exemple:

 

 

Deca D-MIG 525T

 

1-deca-d-mig-525tIn materie de aparate de sudura MIG MAG profesionale, Deca reprezinta un furnizor indeajuns de respectat pentru a putea fi recomandat cu incredere cititorilor nostri. Acest dispozitiv este un transformator dotat cu sistem de atasare rapid pentru torta Euro si care va lucra folosind sarma de otel de pana la 1mm diametru.

Fiind voluminos si greu(cantareste 52Kg) se transporta dificil, insa este prevazut cu roti, pentru o deplasare usoara, mai ales cand este intrebuintat pentru lucrari de garaj.

Modelul e fiabil, avand multiple functii utile: switch ON/OFF, reglaj al intensitatii curentului electric in 7 trepte(cu o plaja de 20 – 220A), Soft Start(pornire lina), BurnBack(firul de adaos nu se lipeste) si ventilare fortata pentru protectie optima la supraincalzire.

Concureaza pentru titulatura de cel mai bun aparat de sudura MIG MAG, include torta pentru sudura si clema de pamant, iar in materie de mosoare de sarma, accepta variante cu diametre de 200 – 300mm.

 

 

 

 

Deca Startwin 165/1EVO

 

2-deca-startwinOrice sudor profesionist va sti cum sa aprecieze acest aparat de sudura MIG MAG fara gaz, pentru ca tehnologia No Gas ii permite sa sudeze cu fir auto-ecranat, care nu mai trebuie utilizat in mediu protector gazos pentru prevenirea aparitiei oxizilor.

In schimb, sistemul va reusi sa penetreze maxim la sudare, fiind potrivit cand se lucreaza in aer liber. Din moment ce este un model tip transformator, are o durata extinsa de exploatare, e rezistent, insa cantareste 26Kg, ceea ce indeamna utilizatorul sa-l folosesca mai mult pe langa atelier.

Vestea buna e ca se livreaza cu tot cu un starter kit, deci gata de utilizare. Acesta include fir ecranat de 0.9mm, torta adaptata si clema.

Va lucra inclusiv cu sarma de otel, aluminiu sau otel inoxidabil. Pentru intensitatea arcului electric, utilizeaza o plaja de reglaj de 35 – 145A, valori suficiente pentru orice aplicatii semi-profesionale si hobby. Este exemplul perfect ca aparat de sudura MIG MAG ieftin si bun.

 

 

 

 

Stanley VIPM195

 

3-mig-mag-stanley-vipm195-145-aDe la brandul Stanley iti propunem un model ce iti va permite sa sudezi pe baza procedeului MIG – MAG, iar cea mai buna recomandare pe care o primeste este pentru garaje si ateliere in care vor fi realizate tot felul de reparatii auto.

Kitul de livrare include transformatorul, torta, cablul de sudura si o clema de masa. Dupa cum deja era de asteptat, fiind transformator, e cam voluminos si cam greu, atingand 31.9Kg in greutate.

Folosit in atelier nu vor fi probleme, caci se deplaseaza relativ usor pentru distante mici, incorporand roti. Include si ventilator pentru racirea fortata, element ce-i sporeste fiabilitatea.

Pentru tractare, include si maner, iar diametrele acceptate la materialul de adaos sunt 0.6-0.9mm. Atingand un curent maxim de 140A la sudura, acest model e util deopotriva in regim hobby sau semi-profesional. Pentru persoane fizice, se ofera garantie 2 ani.

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 3.30 out of 5)
Loading...