Cel mai bun aparat de sudura profesional

 

Cum aleg un aparat de sudura profesional la un pret bun?

 

Lucrezi in domeniu sau preferi sa mai practici sudura in atelierul propriu? – Daca ai ocazia sa faci o investitie considerabila, n-ar strica sa te interesezi unde gasesc aparat de sudura profesional la un pret bun ceilalti meseriasi. Pentru un garaj/atelier de reparatii auto, in constructii sau chiar in realizarea proiectelor artistice, un instrument performant este obligatoriu necesar, avand mai multa durabilitate si rezistenta la solicitari destul de frecvente. Iata ce aspecte mai e indicat sa consideri:

A.1 Aparat de sudura

Stabileste metoda de sudura pe care o vei aborda, pentru ca ai urmatoarele optiuni: MMA(clasica, cu electrod), MIG-MAG(sudura cu sarma pe mijloc si mediu protector gazos), TIG / WIG(sudura cu argon). Pentru productivitate mare in constructii se alege MMA, chiar daca aici baia de metal topit este mai greu de controlat. In lucrari unde trebuie sa te axezi pe detalii(recipiente sub presiune, tinichigerie, garaj) se prefera MIG-MAG, iar pentru suturi strict estetice, WIG/TIG e o alternativa mai adecvata, avand totusi o productivitate minima.

Tipul dispozitivului poate fi un transformator sau te vei oricenta sa cumperi aparate de sudura invertor profesionale. Pentru munca in atelier si garaj e indicat transformatorul; desi consuma relativ mult si este mare si greu, necesta rar reparatii. Pentru portabilitate si munca pe teren, alegi invertorul, chiar daca se poate sa te coste mai mult, va lucra cu multa eficienta, economic si va cantari sub 10Kg.

Multe pareri despre cele mai bune aparate de sudura profesionale iti sugereaza sa te uiti la urmatoarele aspecte adiacente: plaja de reglaj a intensitatii curentului(trebuie sa fie de 20-200A la modelele profesionale), racirea fortata(permite timp mai scurt de racire), protectie la scurtcircuit, supraincalzire si suprasarcina si gama de electrozi acceptata, tipul sarmei de sudura sau al materialului de adaos. Unele produse pot lucra cu mai multe metode de sudura alternativ.

Pentru garantia calitatii, poti cumpara aparate de sudura profesionale Fronius, Esab, Deca, Telwin, Proweld – caci pe Internet gasesti aproape orice varianta, iar asta la preturile cele mai avantajoase.

 

 

Telwin Technology 236 HD

 

1-telwin-technology-236-hd-1Daca te intereseaza cel mai bun aparat de sudura profesional din seria invertoarelor, se prea poate sa gasesti modelul perfect printre ofertele firmei Telwin. Iata aici un exemplu laudat pentru posibilitatile extinse de lucru(plaja de reglaj 5-200A).

Poate realiza sudura MMA cu electrozi de orice tip(bazici, rutilici, din fonta sau inox), iar pe langa asta mai indeplineste si functie TIG(Tungsten Inert Gas), cand sudezi “cu argon”, iar amorsarea arcului electric se face prin simplu contact.

Fiind invertor, e ultra-portabil(6.2Kg) si asigura control instantaneu al baii de metal topit, astfel incat operatorul poate realiza suturi de mare finete. E totodata fiabil, avand protectie la scurt-circuit, termostatica, la subtensiune si supratensiune, fiind si fortat ventilat.

Inca o veste buna e ca primesti in kitul de livrare chiar masca de sudura, cablurile si clestii aferenti, alaturi de un ciocanel si o perie de zgura.

 

 

 

 

Deca D-MIG 525T

 

2-deca-d-mig-525tCa exemplu pentru un dispozitiv ce realizeaza sudura MIG-MAG la cele mai inalte standarde vom propune aceasta oferta Deca. Aparatul permite realizarea suturilor in mediu protector gazos, cu ajutorul unei torte de sudura si a mosoarelor de sarma de adaos.

Din moment ce este integrat in gama transformatoarelor, e robust, cantareste 52Kg si include roti pentru deplasarea prin atelier, intrucat iti poti da seama ca portabilitatea nu este asa de mare.

Ca performante, este un model trifazat ventilat fortat si usor de intretinut, care va lucra deopotriva cu sarma din otel, otel inoxidabil si chiar din aluminiu, pana la un diametru maxim de 1mm.

Are o plaja de reglaj extinsa la curentul electric, de 20-220A, iar posibilitatile de ajustare prezinta 7 trepte diferite de intensitate, potrivite pentru orice lucrare. Include suport pentru mosor de sarma, se livreaza cu torta si cleme, iar functiile de siguranta nu lipsesc.

 

 

 

 

Proweld MMA-250PI

 

3-proweld-mma-250piAcest model constituie un aparat de sudura profesional ieftin si bun, proiectat pentru sudura MMA.

Pe langa faptul ca este un invertor usor si economic(monofazat si cantarind doar 7Kg), dispozitivul mai incorporeaza si tehnologie de ultima generatie((Insulated-Gate Bipolar Transistor), care ii permite sa dea acelasi randament si sa aiba productivitate ridicata, cam cat un colos de transformator de peste 50Kg.

Poate lucra in sedinte de 8min, cu pauze de 2min, utilizand o plaja de reglaj de 20-250A si orice tip de electrozi. Sudeaza otel aliat, inoxidabil si nealiat, cupru si aluminiu si chiar fonta. Daca vei comanda kitul suplimentar de sudura TIG/WIG(se plateste separat), vei lucra in mediu cu gaz protector.

Carcasa solida metalica, functia de monitorizare permanenta a temperaturii interne, sistemul de racire si protectia la suprasarcina/scurt-circuit demontreaza fiabilitatea. Cea mai mare utilitate o va avea pe santier, in reparatii si pentru intretinere sau in ateliere de productie si creatie.

 

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 3.69 out of 5)
Loading...