Cel mai bun aparat de sudura tip invertor

 

Cum aleg un aparat de sudura tip invertor la un pret bun?

 

Orice gospodar adevarat stie cat de util poate fi un aparat de sudura de tip invertor in ograda sa, fie ca vorbim de lipirea a doua sau mai multe metale, de sudarea unor tevi sau, pur si simplu, de o pasiune aparte pentru sculptura in metal. Tocmai de aceea, pentru un randament optim, este bine sa tii cont de cateva aspecte esentiale.

aparate-de-sudura

Reglajul de curent si consumul sunt primele caracteristici pe care ar trebui sa le ai in vizor. Cele mai multe pareri despre cele mai bune aparate de sudura tip invertor sustin ca un produs bun este acela care permite reglarea amperajului intre valori precum 10 si 80A (amperi). Explicatia este simpla: cu cat valoarea este mai mare, cu atat mai grosi pot fi electrozii folositi la sudare, ceea ce inseamna reducerea timpului de lucru. In ceea ce priveste consumul, acesta se masoara in kilowati, si variaza intre 2 kwh si 9 kwh. Daca frecventa cu care folosesti aparatul de sudura este moderata, poti opta lejer pentru unul de 7kwh.

Un mare avantaj al acestui produs consta in faptul ca-ti permite sa lucrezi cu mai multe tipuri de electrozi: rutilici, bazici sau celulozici. Cei dintai pot fi folositi pentru sudarea in toate pozitiile, deci atat pe verticala, cat si pe orizontala, si tocmai de aceea sunt foarte intrebuintati in proiectele artistice. Pentru o sudura de tip conventional, poti apela oricand la electrozii bazici, insa daca ai de lipit tevi, se recomanda utilizarea acelora cu invelis celulozic.

Iar inainte de a cauta sa afli unde gasesc aparate de sudura tip invertor la un pret bun ceilalti mestesugari, nu uita sa verifici functionalitatea si siguranta oferite de bunul pe care vrei sa-l achizitionezi. Astfel, asigura-te ca acesta dispune de optiuni ca: reglajul intensitatii curentului electric, protectie termostatica si flexibilitate in ceea ce priveste multiplele metode de sudare.

Odata bifati toti acesti pasi, poti comanda cu incredere produsul de pe Internet, intrucat magazinele online sunt mereu pline de surprize.

 

 

Telwin Technology 236 HD

 

1-telwin-technologyDaca esti o persoana foarte creativa, cu siguranta ai nevoie de cel mai bun aparat de sudura tip invertor profesional. Tocmai, de aceea, poti utiliza cu incredere modelul monofazat oferit de Telwin, recomandat pentru lipirea in curent continuu a metalelor prin procedeul MMA (cu arc electric si electrod consumabil).

Poate lucra cu electrozi rutilici, bazici, din inox, fonta etc., absorbind o putere de maxim 6.6 kW si oferind o plaja de amperaj de 5 – 200A, ceea ce inseamna ca poate topi eficient electrozi cu diametrul cuprins intre 1.6 – 4.0mm.

In ceea ce priveste transferul materialului de adaos, acesta se bucura de un control instantaneu, in timp ce siguranta utilizatorului este garantata de protectia termostatica, la supratensiune, la subtensiune si la supracurent.

Un alt avantaj al acestui model consta in stabilitatea mare a curentului de sudura la fluctuatii ale tensiunii de alimentare si-n faptul ca se opreste automat cand electrodul este in scurt-circuit. Pretul este avantajos.

 

 

 

 

Mastery PRO-IW160

 

2-invertor-de-sudura-masteryCauti un aparat de sudura tip invertor ieftin si bun? Atunci, acest model care lucreaza cu o gama de reglaj a curentului cuprinsa intre 20 – 160 A, iti sta la dispozitie.

Nu doar ca-ti permite sa jonglezi cu tot felul de materiale, precum: otel, otel inoxidabil, titan, cupru, nichel si aliaje ale acestora, atat prin metoda MMA, cat si prin TIG (metoda cu electrod neconsumabil si protectie gazoasa) la 230 V, ci iti ofera si protectie termostatica la supratensiune si subtensiune. Pe scurt, riscul de a te accidenta in timpul lucrului este redus.

Puterea absorbita de 3.5 kW este ideala pentru atunci cand vei folosi electrozi mai mici de 2 mm, insa va face fata, chiar daca mai greu, si acelora de 4 mm.  

Aparatul se bucura de o stabilitate mare a curentului de sudura la fluctuatii ale tensiunii de alimentare si de o lampa de control pentru supraincalzire. Pretul este accesibil.

 

 

 

 

Proweld MMA 160 EI

 

3-aparat-de-sudura-proweldIn lucrarile din gospodarie se va dovedi a-ti fi de mare folos aparatul de sudura tip invertor oferit de Proweld. Este un model monofazat ce se alimenteaza la 230 V, fiind recomandat pentru lipirea MMA a otelurilor aliate.

De asemenea, este construit avand la baza tehnologia IGBT (Insulated-Gate Bipolar Transistor), deci poate fi utilizat la capacitate maxima 80% din timp. Lucreaza eficient cu electrozi bazici si supertit, iar valoarea mare a puterii maxime absorbite (6.5 KW) nu indica doar un consum ridicat, ci si performante excelente de topire a electrozilor de dimensiuni medii si mari (1.6 – 4 mm).

Este recomandat pentru lucrari de intretinere si reparatie atat in santierele de constructii sau in atelierele de productie generala, cat si in agricultura, astfel explicandu-se plaja de amperaj de 20 – 160 A. Totodata, aparatul dispune de afisaj electronic al tensiunii de sudare, capac de protectie transparent pentru partea frontala a dispozitivului si maner din plastic. Pretul este bun.

 

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.33 out of 5)
Loading...